Apple lanseaza o noua versiune a desktop-urilor iMac Noul iMac a fost prezentat ieri publicului la un eveniment al companiei din Cupertino, California, unde Steve Jobs, presedintele Apple, a dezvaluit auditoriului de fata si noile versiuni ale aplicatiilor iLife si iWork, precum si un update al serviciului online .Mac care ofera o capacitate de stocare mai mare clientilor si o interfata mai apropiata de iLife.

In centrul atentiei s-a aflat, la eveniment, iMac-ul. “A fost un real succes pentru noi inca de la inceput. Ne dorim sa perfectionam iMac-ul”, a declarat atunci Steve Jobs.

Noua versiune iMac are aceleasi dimensiuni ca si predecesorul sau, fiind insa mai subtire. In plus, carcasa din plastic a fost inlocuita cu material din aluminiu si sticla. Ceea ce este cu adevarat important este ca Apple a renuntat la versiunea de 17”, optand pentru 20” la acelasi pret, de 1.200 de dolari.

Calculatoarele Apple au castigat teren in ultima perioada, cu o rata de crestere mai ridicata decat a industriei PC, de 3 la 1. Notebook-urile Apple s-au vandut insa mult mai repede decat desktop-urile.