YouTube, trimis in judecata de tot mai multe companii Printre parati se afla giganti din lumea televiziunii precum Viacom, Paramount Pictures, Nickelodeon si Comedy Central. Proprietarii de programe video s-au coalizat impotriva celor de la YouTube, pe care ii acuza ca stimuleaza incalcarea drepturilor de autor in scopul atragerii a cat mai multor utilizatori.

In apararea sa, oficialii renumitului site au declarat ca YouTube se supune actualelor legi privind drepturile de autor si ca incearca sa raspunda cat mai prompt oricaror probleme puse de incalcarea acestora.

In luna mai, Viacom, proprietarul retelei de televiziune MTV, a dat in judecata Google si YouTube cerandu-le 1 miliard de dolari (aproximativ 720 de milioane de euro), sub acuzatia de incalcare a drepturilor de autor detinute si somandu-le sa elimine sute de mii de videoclipuri incarcate pe site fara permisiunea Viacom.

“Mesajul celor de la YouTube si Google care se face tot mai clar auzit este simplu: modul lor de a face afaceri este unul oportunist si impotriva oricarei corectitudini si legi. De aceea, trebuie sa i se puna punct”, a declarat Dan Johnson, purtatorul de cuvant al Premier League.