Cu un numar impresionant de magazine disponibile pe Internet, suport tehnic 24/7 si posibilitatea celorlalti cumparatori de a posta aprecieri privind calitatea produselor, economia malware faciliteaza accesul tuturor in lumea infractiunilor cibernetice.

Dl. Thomas Holt, profesor la Universitatea North Carolina, a prezentat datele colectate de echipa sa honey net in ultimele 16 luni la conferinta de securitate Defcon derulata in 3-5 august la Las Vegas. Retelele honey net sunt folosite pentru a analiza impactul virusilor, troienilor si hackerilor, acestia fiind atrasi de vulnerabilitatile existente si importanta aparenta a datelor existente; de fapt retelele honey net sunt atent monitorizate si contin date lipsite de orice relevanta.

Folosind sisteme de clasificare a calitatii produselor pe baza informatiilor feedback primite de la clienti, evaluari independente si reduceri pentru achizitii importante, modelul de afaceri cu malware le copiaza pe cele ale unor companii ca eBay sau Yelp.

"Este foarte important sa luam in considerare problema datelor sustrase, pentru ca sunt vizate informatii sensibile", a apreciat dl. Holt in timpul conferintei. "Puteti construi un arsenal impresionant de instrumente de atac vizitand aceste site-uri".