Cresc vanzarile de camere foto digitale Magazinul online PcFun a inregistrat in primul semestru al acestui an o crestere de 300% pentru vanzarile de camere foto, fata de al doilea semestru din 2006. “Credem ca evolutia acestei categorii, urmareste cel putin nivelul de dezvoltare al industriei comertului online de la an la an, care inregistreaza cresteri de dublu si chiar triplu ale vanzarilor pe aproape toate categoriile din zona IT&C”, a declarat pentru Wall Street Traian Cristea, director executiv PcFun.

Aceeasi tendinta a fost raportata si de retailerul Flamnigo, care pune aceasta evolutie pe seama stabilizarii pietei, dar si pe scaderea scaderea preturilor. “Cauzele sunt stabilizarea pietei de electronice electrocasnice si produse IT&C, recapatarea increderii si interesului pentru acest tip de produse de catre cumparatori, orientarea clientilor catre produse care sporesc confortul vietii, evolutia tehnologica naturala care a dus la scaderea preturilor la acest tip de echipamente”, ne-au declarat reprezentantii companiei Flamingo.

De asemenea, producatorul Benq a inregistrat in primele sase luni pe piata locala cresteri de 150% pe segmentul camerelor foto, fata de aceeasi perioada a anului precedent, iar la Panasonic vanzarile au crescut cu 80 de procente fata de anul trecut. „Aceasta crestere s-a bazat pe faptul ca aparatul foto digital a devenit din ce in ce mai mult de nelipsit din portofoliul personal de produse, acest lucru datorandu-se si scaderii pretului mediu de cumparare”, au declarat pentru Wall-Street reprezentantii Panasonic.

Piata aparatelor de fotografiat a avut o crestere puternica in primul semestru al anului. „La inceputul anului estimam o crestere, mai ales cantitativa, cu aproximativ 40-50 procente, insa am fost in mod placut surprinsi de faptul ca cererea aproape s-a dublat fata de aceeasi perioada a anului trecut (conform estimarilor proprii)”, ne-a declarat Bobby Durbac, Marketing Manager BenQ pentru Romania.