In acest moment judecatorii unui tribunal din New York examineaza acuzatia de violare a drepturilor de copyright depusa de catre grupul american Viacom impotriva Youtube.

Avocatul companiei Google a mai anuntat cu aceasta ocazie ca sistemul de filtrare a materialelor video va intra in vigoare incepand cu luna septembrie. De altfel, rivalul francez al companiei, Dailymotion, utilizeaza inca de la jumatatea lui iulie tehnologia de amprentare numerica, dezvoltata de societatea americana Audible Magic.

Un purtator de cuvant al companiei a declarat insa ca „ acest obiectiv poate fi extrem de complicat deoarece este vorba de o tehnologie noua de la care nu stim exact ce sa ne asteptam si deci, data lansarii concrete este incerta”

Reprezentantii Viacom au declarat cu acelasi prilej ca nu intentioneaza sa-si retraga plangerea, considerand ca raul a fost deja facut. De asemenea, acestiau au mai solicitat in instanta despagubiri in valoare de un miliard de dolari. La acest proces au luat parte atat Liga de fotbal francez, cat si cea din Anglia, precum si Federatia franceza de tenis, reunite de interesul de a li se face dreptate.

Procesul va dura aproximativ un an, dupa cum au declarat avocatii celor doua parti, infomeaza Le Figaro.