Bill Gates se pregateste sa predea stafeta Pana nu demult cel mai bogat om de pe glob, Bill Gates s-a hotarat sa renunte la pozitia pe care a ocupat-o timp de peste 32 de ani pentru a se dedica actelor de caritate pe care le intreprinde impreuna cu sotia sa in cadrul unei fundatii de binefacere.

In cadrul recentei conferinte anuale a companiei, Bill Gates a facut o prezentare a unei agende ce se intinde pe mai bine de 10 ani, nu pe un an, atat cat mai are de gand sa ramana la Microsoft. El a descris o lume in care posibilitatile nebanuite ale broadband-ului vor revolutiona industria calculatoarelor, impulsionand tot mai mult dezvoltarea interfatelor de utilizator “naturale” precum stiloul, vocea sau pipaitul, ce vor inlocui multe functii ale tastaturii si ale mouse-ului.

Decizia lui Bill Gates nu se bucura de prea mult entuziasm din partea celor care lucreaza in industria IT, mai ales ca pozitia de lider al Microsoft este din ce mai atacata de competitori puternici precum Google. Specialistii financiari de pe Wall Street sunt de parere ca retragerea vine intr-un moment dificil, cand gigantul industriei de calculatoare intampina greutati in recastigarea succesului din era dot-com-ului.