Comisia Europeana a ajuns la concluzia ca gigantul producator de procesoare s-a angajat in actiuni anti-competitive pentru a zadarnici actiunile AMD (Advanced Micro Device). Comisia are dreptul de a amenda compania cu pana la 10 procente din venitul anual daca o gasesc vinovata de competitie neloiala.

Oficialii Comisiei Europene sunt de parere ca gigantul incearca “sa scoata AMD dupa piata”si acuza Intel ca a oferit anumite reduceri clientilor, ca aincurajat companiile sa intarzie sau sa anuleze produsele care contineau tehnologie AMD si ca a oferit produse la preturi sub costurile de productie.
“Daca opiniile preliminare sunt confirmate, Comisia ar putea cere Intel sa inceteze abuzul si ar putea impune o amenda.”, au declarat oficialii de Bruxelles.

Compania Intel are 10 zile la dispozitie pentru a raspunde obiectiilor formulate de executivul european si are dreptul de a cere o audiere in care sa se discute cazul. Compania este insa de parere ca acuzatiile de comportament ilegal se vor dovedi nefondate, deoarece nu a actionat in afata legii, iar comportamentul a fost in favoarea consumatorului. “Suntem increzatori ca piata microprocesoarelor functioneaza normal si ca actiunile Intel au fost legale, pro-competitive si in favoarea consumatorului.”, a declarat Bruce Sewell, avocatul companie.