Cumparam mai multe calculatoare “Notebook-urile au cu siguranta vanzari puternice si avant in momentul de fata, dar gasim incurajatoare evolutia vanzarilor de desktop-uri”, a declarat Matthew Wilkins, analist iSuppli. Compania de analiza estimeaza cresteri de pana la 13 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut pe piata PC-urilor.

“Ne asteptam ca HP sa isi mentina pozitia de lider tot timpul anului, deoarece compania are un elan puternic si este bine pozitionata pe piata”, a completat Wilkins. “O batalie mai fascinanta se duce acum intre Acer si Lenovo pentru pozitia a treia a clasamentului la nivel mondial”, a mai spus Wilkins.

Regional, in Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), vanzarile de calculatoare au crescut in al doilea trimestru cu 13,5 procente, potrivit IDC. S-au vandut in total 17,5 milioane de desktop-uri si laptop-uri, cu 31% mai multe laptop-uri decat aceeasi perioada a anului trecut, conform IDC. In aceasta zona cresterea se datoreaza expansiunii continue a pietei in Europa Centrala si de Est, Orientul Mjlociu si Africa.”In timp ce trecerea la portabile in aceste regiuni continua sa genereze cresteri, inlocuirea graduala a unei baze mari de utilizatori de notebook-uri din Europa de Vest contribuie cu siguranta la avantul observat.”, sunt de parere specialistii IDC.