Cine aduce bani in industria jocurilor video? La inceputul anului 2007 cei mai multi jucatori preferau ca suport hardware PC-ul. Astfel 33% dintre jucatori erau impatimiti ai PC-ului sau foloseau un Mac. Jucatorii secundari pe acest suport reprezentau 22%. Din totalul jucatorilor 20 de procente reprezentau impatitmiti ai consolelor, 15% jucatorii de masa, opt procente sunt copii care se joaca ocazional si doar 2% reprezinta segmentul gamerilor intensivi. Aceste doua procente vin dintr-un total de aproximativ 191 milioane de jucatori si reprezinta circa 3,8 milioane de indivizi, majoritatea cu varste cuprinse intre 6 si 17 ani, conform datelor obtinute de Anita Frazier, analist NPD Group.

“Jucatorii intensivi au fost intotdeauna un segment pe care s-a focalizat industria de jocuri video pentru ca acestia sunt atat de profund dedicati jocului.”, a completat Frazier. “Potentialul pentru cresterea industriei consta in atragerea altor grupuri mai mari si implicarea lor in jocuri.” a completat insa aceasta. O veste buna pe care o aduce NPD pentru editorii de jocuri este ca si-ar putea creste veniturile din micro-tranzactii (n.r. Utilizatorii platesc doar pentru anumite componente ale jocului ca arme sau eroi unici, muzica, vesminte, masini etc).

Unul din cinci jucatori secundari si mai mult de trei din cinci jucatori intensivi spun ca ar apela la aceasta metoda, pentru care sunt dispusi sa plateasca intre 5,72 si 10,92 dolari in functie de continutul furnizat si de tipul de jucator.