Google nu a reusit sa depaseasca estimarile Wall Street, lucru care s-a mai intamplat o singura data pana in prezent, in cele 12 trimestre de la listarea companiei. Profitul net a crescut cu 28% si Google a acumulat o cota de piata mai mare fata de Yahoo si alti rivali din domeniul publicitar online. Castigurile au fost contracarate partial de o crestere a cheltuielilor salariale prin adaugarea de angajati, masura pe care Google a spus ca a luat-o pentru accelerarea cresterii.

"Oamenii au cheltuit ca niste marinari beti. Au exagerat cu cheltuielile iar costurile operationale sunt mult mai mari decat se astepta toata lumea", a spus analistul de la Sanford C. Bernstein, Jeffrey Lindsay. Numarul angajatilor la Google a crescut cu aproape 13% din martie pana in iunie, pana la 13.786 angajati cu norma intreaga, de la 12.238 angajati la sfarsitul lunii martie.

Actiunile Google au scazut pana la 508,50 dolari in tranzactiile after-hours, in scadere de la 548,59 dolari in timpul sesiunii de joi de la Nasdaq. Actiunile Google, care se tranzactionau in apropiere de cel mai ridicat nivel inainte de publicarea raportului, au urcat cu 15% de la jumatatea lunii mai.