Optiunea de accesare a website-urilor direct de pe ecranele televizorului va fi disponibila pe piata romaneasca prin iNES IPTV, singurul provider de televiziune prin IP din Romania. Reprezentantii companiei au estimat ca acest serviciu va fi complet functional la inceputul anului 2008.

Posibilitatea de a accesa web-site-uri direct de pe ecranul televizorului reprezinta o optiune exlusiva a servciilor iNES IPTV. Accesul la Internet se va face prin intermediul Set Top Box-ului si a unei tastaturi cu unde infrarosii. Ca rezultat, trecerea de la o emisiune TV la un website se va face intr-un mod foarte comod si convenabil, fara a mai fi necesar un sistem separat - computer - monitor.

„Accesul la Internet pe ecranul TV se poate face extrem de usor - prin apasarea unui buton de pe telecomanda. Odata ce utilizatorul a accesat optiunea respectiva, acesta va putea naviga pe Internet cu ajutorul unei tastaturi speciale pe care o putem furniza la cerere”, a declarat Radu Rusu, Manager Operatiuni - iNES IPTV Romania. „Aceasta optiune reprezinta una dintre formele de integrare a datelor in sistemul TV si va fi oferita clientilor nostri in cadrul pachetului de servicii iNES Triple Play.”, a mai precizat Radu Rusu..

Pe plan mondial, o alta facilitate implementata in cadrul sistemelor IPTV o reprezinta trimiterea pozelor digitale catre un alt utilizator, (abonat IPTV), care nu dispune de un computer. Prin folosirea serviciilor oferite de catre provider, utilizatorul poate incarca pozele pe un server, destinatarul fiind apoi atentionat direct pe ecranul TV-ului de faptul ca acestea sunt disponibile pentru vizionare.