Companiile incalca angajamentele privind securitatea informatiilor din interior Directorii ar trebui sa fie mai atenti cu informatiile importante gestionate de personalul companiei, dar probabil si de clienti, crede Richard Thomas, comisionar al Departamentului de Informatii britanic.

Orange, Barclays si NatWest sunt doar cateva din firmele care au avut de pierdut din cauza nesecurizarii corespunzatoare a informatiilor.

Ministerul de Justitie britanic considera ca ar trebui acordate sentinte privind punerea dupa gratii a celor care incalca in mod deliberat regulamentele de protective a datelor vitale din interiorul unei companii.

Peste 24.000 de cereri si plangeri referitoare la problemele de securizare a informatiilor au fost trimise lui Richard Thomas intre anii 2006-2007. Dintre acestea, 56,5% solicitau doar indrumare, 35% s-au confruntat cu o bresa in informatiile detinute, din care doar 77% au fost supuse remedierii.

Cele mai multe plangeri, in procent de 13%, au venit din partea firmelor IT, urmate de sectorul bancar cu 12%, companiile de direct marketing cu 10% si firmele de telecomunicatii cu 7%.