Viitor sumbru pentru Lexmark Oficialii Lexmark au anuntat luni ca se asteapta sa castige intre 62 si 67 de centi pe actiune, in al doilea trimestru din 2007. Aceasta suma se afla cu cel putin 20 de centi sub estimarile mai vechi, care prevedeau un castig intre 82 si 92 de centi.

Faptul ca industria jeturilor de cerneala se afla sub presiune nu reprezinta o noutate pentru nimeni. Insa situatia Lexmark depaseste cu mult tendinta generala de scadere. O viitoare revenire in forta a companiei este improbabila. Oficialii Lexmark vad viitorul si mai sumbru. Astfel, pentru al treilea trimestru, compania estimeaza ca actiunile vor aduce un profit intre zero si zece centi, fata de cei 81 de centi pe actiune, estimati initial.

Pe masura ce vasul Lexmark se scufunda, posibilitatea ca un fond de investitii private sau vreun rival sa ii sara in ajutor este aproape inexistenta. Bilantul financiar saracacios al companiei, combinat cu o usoara scadere a pietei fondurilor de investitii private nu il transforma pe Lexmark intr-o tinta ravnita de investitori.

Scaderea cu care se confrunta Lexmark nu este o noutate pentru companie. Din ianuarie pana in prezent, aceasta si-a pierdut 36% din valoare. La inceputul anului, o actiune Lexmark valora 73 de dolari, fata de cei 46 de dolari pentru care se vinde o actiune in prezent.