iPhone, telefonul mobil lansat recent de Apple, a isterizat presa internationala si analistii pietei de telecomunicatii. Chiar si marile companii producatoare de telefoane mobile au anuntat, aproape in totalitate, ca vor lansa propriile terminale mobile cu ecran tactil. Unii considera ca telefonul mobil iPhone este o privire in viitorul telefoanelor mobile, altii sint de parere ca nu este decit un alt produs mediocru lansat de Apple, care se pricepe foarte bine sa vinda aspectul „cool“ al produselor sale.

Pentru a oferi o privire de ansamblu asupra iPhone, publicatia PC World a alcatuit doua topuri care pun in balanta atit partile bune ale acestuia, cit si partile rele. In continuare, 10 lucruri bune aduse de telefonul Apple si 10 lucruri mai putin bune.

Ecranul iPhone este considerat cel mai bun aspect al telefonului. Totul arata bine pe acesta. De asemenea, designul meniului este simplu si clar, iar icon-urile prezente pe pagina de start a telefonului arata excelent. Tot printre aspectele pozitive se gasesc navigarea cu degetul pe suprafata ecranului, marirea sau departarea diferitelor elemente si scroll-ul, care sint intuitive, eficiente si rapide. Rularea videoclipurilor este excelenta. Mesageria vocala este prezenta si pe ecran cu informatii, astfel incit utilizatorul poate alege foarte repede apelurile pierdute care il intereseaza mai mult, in ce ordine doreste.

Aplicatiile integrate in telefon - printre care Google Maps, YouTube sau un ceas international cu cronometru si cu alarme multiple - sint considerate, si ele, demne sa intre la categoria „pozitiv“. Functia CoverFlow, care iti permite sa iti alegi muzica preferata navigind vizual printre copertele albumelor, s-a calificat in aceeasi categorie, laolalta cu duritatea exteriorului: testele initiale facute de PC World sugereaza ca iPhone este mult mai durabil decit se asteapta cineva de la un aparat care pare atit de fragil.