Nokia, cea mai ecologica companie High - tech Greenpeace a lansat a patra editie a “Ghidului pentru un High-tech responsabil”, care ofera cititorilor din intreaga lume clasamentul producatorilor mondiali in domeniul aparatelor electronice care au respectat cel mai mult normele ecologice.

Nokia se afla in fruntea clasamentului urmata de Dell si Lenovo, la egalitate. Locul al treilea este ocupat de Sony Ericsson urmat de Samsung, Toshiba, Motorola si Futjisu. Apple a inregistrat cel mai mare progres si a trecut de pe ultimul loc pe pozitia a zecea, datorita programului sau de reciclare si a eforturilor depuse pentru a elimina substantele toxice din produsele sale. Hp si Panasonic ocupa doar locurile al unsprezecelea si al doisprezecelea. Ultimele clasate sunt companiile Sony si LG.

Noua din cele paisprezece companii evaluate au obtinut intre 5 si 7 puncte, pe o scara de la 1 la 10. Ultimele doua clasate se afla sub medie, in timp ce primele trei au obtinut mai mult de sapte puncte.

“Producatorii de aparate electronice sunt in concurenta unii cu altii pentru a fabrica produse care sa respecte cat mai mult normele ecologice. Acest clasaement nu face decat sa ii incite mai mult”, a explicat Yannick Vicaire, reprezentant al organizatiei Greenpeace International.