Microsoft a respins acuzatiile de comportament anticompetitiv, lansate de gigantul Google, la adresa aplicatiilor Windows Vista, anunta The Guardian.

La inceputul acestei saptamani, Google a inaintat o plangere catre o judecatorie federala americana, prin care a cerut extinderea unor restrictii fixate in urma cu cinci ani, printr-o hotarare judecatoreasca antitrust, si a acuzat Microsoft de comportament anticompetitiv. Potrivit oficialilor Google, parti ale sistemului de operare Microsoft Windows Vista au fost create intentionat pentru a incetini viteza de reactie a programelor Google. Aplicatia cea mai vizata ar fi sistemul de cautare pe desktop, prin care utilizatorii pot sa-si gaseasca mai usor fisierele pe propriul PC.

Reactia lui Microsoft a respins explicit acuzatia lansata de Google, explicand ca gigantul in cautarea online nu are dreptul sa se planga, din moment ce nu s-a numarat printre reclamantii initiali ai procesului Microsoft. "Asa-numita plangere a companiei Google nu aduce nimic nou pentru chestiunea in discutie... Google nu ar trebui sa creeze probleme acolo unde acestea nu exista", arata un comunicat emis de avocatii companiei Microsoft.