Inca de la lansarea sa, in septembrie 2006, Nokia N95 a fost unul dintre cele mai asteptate si mai popularizate telefoane mobile.

Printre lucrurile bune aduse de N95 se numara camera de 5 megapixeli, cu lentile Carl Zeiss si cu blit. Telefonul vine cu capabilitati multimedia avansate, plus functii integrate precum GPS, Wi-Fi si Bluetooh si cu un design inovator bazat pe un slider care aluneca in doua sensuri. Ecranul este un QVGA TFT de 2,6 inch, cu 16 milioane de culori si o rezolutie de 320x240. Telefonul poate filma la o rezolutie VGA de pina la 640x480 cu 30 de cadre pe secunda.

Printre partile mai putin bune aduse de Nokia N95 se afla durata de viata destul de modesta a bateriei, chiar si in stand-by. Aplicatiile telefonului functioneaza destul de greu de multe ori. Daca aparatul este tinut orizontal si sliderul e deschis spre dreapta, imaginea se schimba automat pe orizontala. Din nefericire, dupa ce sliderul revine la pozitia standard, imaginea de pe ecran ramine tot pe orizontala, pentru a obtine din nou o pozitie verticala trebuind ca sliderul sa fie deschis in sens invers. In plus, telefonul costa circa 2.500 de lei (1.050 de dolari) in magazinele din Romania.