Cei care nu pot urmari meciurile de tenis de la Wimbledon, direct la fata locului, o pot face in Second Life. Pana pe 25 iulie, IBM, partenerul oficial al turneului de la Wimbledon, propune o retransmisie a partidelor originale in universul virtual, anunta site-ul itnews.com.

Cu ajutorul unui sistem informatic "hawk-eye" (ochi de vultur) si al camerelor dispuse in jurul terenului de tenis de la Wimbledon, site-ul comunitar Second Life, creat de societatea Linden Lab, reproduce in trei dimensiuni si in timp real pozitia exacta a mingii.

Sistemul a fost testat de marile televiziuni inca din 2003. Testat pe Second Life in timpul precedentei editii a turneului de la Wimbledon, apoi la Roland Garros si la Open Australia, cu acces restrans, este prima data cand un asemenea spectacol este deschis pentru toata lumea. Difuzarea unei manifestari sportive de proportii pe un suport media in trei dimensiuni dispune de un avantaj fata de televiziunile clasice. in lumea Second Life, care numara sapte milioane de inscrisi, avatarul (alter-ego-ul virtual al utilizatorului) poate schimba perspectiva terenului dintr-o singura miscare a mouse-ului.