Tehnologia Bluetooth, una dintre cele mai populare forme de conectare si transfer de date fara fire, este tot mai apreciata de utilizatorii de telefoane mobile si de fanii calculatoarelor, fiind folosita si in casa, si in masina pentru diverse aplicatii de divertisment.

Tehnologia a fost avantajata de faptul ca tot mai multi producatori de telefoane mobile, computere si gadgeturi au ales aceasta modalitate simpla si eficienta pentru produsele lor. Cu toate acestea, viitorul nu este tocmai simplu, pentru ca Nokia a propus o tehnologie alternativa si nici alti producatori nu stau cu mainile-n san. Altii vorbesc despre posibilitatea ca Bluetooth, ca si alte tehnologii wireless, sa produca efecte negative asupra sanatatii prin radiatiile create.

Cu toate acestea, Bluetooth ramane cea mai populara tehnologie a momentului.

Solutii pentru Codul Rutier

Cererea pentru sisteme de accesorii hands-free pentru telefonul mobil a fost stimulata si de intrarea in vigoare a noului Cod Rutier, spun oficialii Germanos. Conform unui studiu recent, doar 33% din proprietarii de telefoane mobile folosesc accesorii hands-free, astfel ca numarul lor va creste simtitor.
De asemenea, pentru ca masinile sunt foarte importante pentru romani, sistemele audio cu Bluetooth, ecranele wireless pentru bord, sistemele GPS cu Bluetooth si boxele portabile Bluetooth se vand foarte bine.

Pentru acasa, cei care au muzica in format MP3 aleg solutiile care permit transferul de melodii de pe calculator pe sistemul Hi-Fi din living, sau boxele fara fire, care redau muzica de pe computer tot cu ajutorul noului Bluetooth Stereo.

Anticipand o popularitate tot mai mare a solutiilor de acest gen, producatorii lanseaza echipamente din ce in ce mai sofisticate, pentru oameni de afaceri sau colectionari, dar care nu sunt totusi inaccesibile publicului larg. Seiko si Sony Ericsson pariaza pe ceasuri cu Bluetooth, Nokia lanseaza casti pentru cei care au telefon cu player, iar altii produc diverse accesorii pentru utilizatori. Exista chiar si un telefon fix-mobil, care se conecteaza prin Bluetooth la PC pentru a lansa apeluri pe Internet (VoIP).

Accesorii legate de telefon

Sony Ericsson a lansat saptamana trecuta o noua serie de ceasuri cu Bluetooth, realizate impreuna cu Fossil. Seria Sony Ericsson Bluetooth MBW-150 se conecteaza la telefoanele mobile prin tehnologia fara fire, astfel ca afli imediat daca ai un mesaj SMS sau un apel nou. Stie sa vibreze, fiind astfel discret, elegant, potrivit pentru oamenii din business. Exista trei versiuni, intitulate sugestiv Classic, Executive si Music, iar produsele vor ajunge in magazine la finalul acestui an sau inceputul lui 2008.