Compania si-a anuntat clientii ca va reduce cu 50 de procente pretul procesorului de calitate superioara Core 2 Quad, pe data de 22 iulie anul acesta. Chipul lansat in luna noiembrie a fost conceput pentru serverele si PC-urile cele mai scumpe. Pretul de vanzare pe website-ul Intel este de 530 de dolari.

Miscarea facuta de Intel va genera presiune asupra strategiilor de piata ale companiei Advanced Micro, care se pregateste sa lanseze doua noi generatii de procesoare quad-core numite Barcelona si Phenom, in a doua jumatate a acestui an. In acest an, Intel a castigat o parte din cota de piata pierduta in favoarea Advanced Micro, dupa ce a fost mai rapid decat concurentul sau in lansarea de noi chip-uri.

Reducerile vor aduce chip-ul quad-core al companiei Intel la acelasi pret cu procesorul cu nucleu dublu, folosit la scara larga pentru PC-uri si laptop-uri. Intel a mai anuntat ca va reduce preturile unor chip-uri Core 2 Duo cu 24 pana la 32%, pe data de 2 septembrie.

Chipurile quad-core contin patru procesoare intr-un singur pachet, in timp ce chip-urile cu nucleu dublu au doar doua procesoare. Comasarea mai multor procesoare intr-un singur chip ajuta computerul sa ruleze mai multe programe in acelasi timp.