Investitia medie pentru achizitionarea unei francize este de 10.000 euro pentru un magazin, iar locatiile vizate sunt cele stradale sau centrele comerciale din orase cu peste 75.000 locuitori. Primul magazin pilot operat prin franciza a fost deschis de Tornado Sistem la Bucuresti.

"Pentru moment ne concentram pe atragerea si calificarea partenerilor deja existenti in reteaua de magazine Twister. Pana la jumatatea lui 2008 ne propunem sa transformam 60 de magazine din retea in unitati francizate. Sistemul este insa deschis. Vom incepe un amplu proces de recrutare de parteneri care sa se alature celor existenti. in 2007, vizam o cifra de afaceri de 26 milioane dolari pentru intregul lant de magazine Twister, iar pana in 2009 intentionam sa crestem reteaua la 100 de magazine francizate", a declarat, citat de NewsIn, directorul executiv al Twister, Catalin Ionescu.

Contractul de fraciza cu Twister se incheie pe o perioada de minimum cinci ani. Detinatorii magazinelor Twister nu platesc redeventa (suma anuala pentru operarea francizei). Francizatul este liber sa ia marfa de la alti furnizori decat Tornado Sistems, in procent de pana la 25% din totalul vanzarilor in magazin.

"Cea mai mare problema a retailerilor IT este managementul stocurilor de marfa. Franciza Twister ofera o solutie partenerilor furnizand marfa in valoare de pana la 30.000 de euro fiecarui magazin francizat", a adaugat Catalin Ionescu.