130 de euro, valoarea medie a unei vanzari online din Romania Chiar daca sunt mai putini ca numar decat media europeana, romanii amatori de shopping online cumpara mai intensiv. Valoarea tranzactiilor totale impartita la numarul de cumparatori online formeaza, pe piata romaneasca de comert online, o cifra sensibil mai mare decat media europeana.

Potrivit estimarilor GECAD ePayment, valoarea pietei de comert electronic online doar prin card online se va tripla anul acesta comparativ cu 2006, pana la 30 milioane de euro. Piata generala de comert electronic, ce include, pe langa plata prin card, si plata prin numerar la livrare si cea prin ordin de plata, este estimata la 150 de milioane de euro.

"Potrivit observatiilor noastre, piata are tendinta de a se tripla in acest an, iar acest lucru nu va veni doar din cresterea numarului de tranzactii facute de cei care au achizitionat anul trecut de pe internet. Cresterea va fi data in mare parte de noii amatori de cumparaturi online, iar acestia au nevoie de informare", a mai spus Carmen Sebe.

Reprezentantii GECAD estimeaza ca, in prima jumatate a nului 2007 vor fi inregistrate 150.000 de tranzactii prin solutia ePayment, cu o valoare totala de peste 12 milioane de euro. Estimarile sunt bazate pe tendinta de crestere a pietei, a numarului de magazine online si a cumparatorilor.