In lumea producatorilor de calculatoare portabile trendul a devenit foarte clar si consta in conceperea de produse de dimensiuni reduse si cu componente care sa confere rapiditate si mai multe posibilitati de conectivitate, in functie de nevoile fiecarui utilizator in parte. Astfel, pentru sfarsitul lunii iunie, trei companii
din Taiwan - Gigabyte, Asustek si Via au programat lansarea pe piata a patru modele portabile, fiecare cantarind sub un kilogram. Doua dintre acestea confirma inca o data ca modelul traditional al laptop-ului se schimba foarte repede. Modelul U60 de la Gigabyte are ecranul glisant (cu touchscreen), sub acesta fiind gasita tastaura aparatului, impartita in doua dupa regulile de dactilografiere pe calculator.

Modelul U60 cantareste 740 de grame si este dotat cu un procesor Celeron 900MHz, (aici se putea intr-adevar si mai bine!) si cu o memorie DDR de 768MB. La capitolul conectivitate, aparatul integreaza doar doua porturi USB, dar puncteaza datorita cititorului de carduri de tip SD si MMC. Aparatul are un port Ethernet si Bluetooth, acesta din urma foarte util celor care utilizeaza sincronizarea telefonului mobil sau plam-ului cu laptop-ul, insa ii lipseste o placa wireless integrata.