Conform expertilor in securitate, tentativa sa de a actiona Symantec in instanta are putine sanse de reusita, din cauza prevederilor folosite de majoritatea producatorilor de software privind raspunderea in cazul producerii unor incidente.

Beijing, Orasul Interzis

In urma unui update lansat de Symantec pe 18 mai, fisierele netapp32.dll si lsasrv.dll din versiunea Windows XP SP2 in chineza simplificata erau identificate ca troieni. Daca utilizatorul folosea configuratia standard Norton Anti-Virus, fisierele erau sterse iar calculatoarele nu mai porneau decat daca fisierele respective erau din nou copiate de pe CD-ul de instalare Windows XP.

Procesul intentat de dl. Liu, probabil primul de acest fel din China, ar putea duce la aparitia unei avalanse de procese similare. Totusi, expertii in securitate sunt sceptici in privinta sanselor de reusita ale unui astfel de demers, din cauza raspunderii limitate a Symantec.

Symantec si-a cerut scuze pentru incidentul produs si a declarat ca acesta a fost cauzat de problemele inerente ale sistemelor de raspuns automat la amenintarile malware, a caror complexitate sporeste continuu.