Editorii pot modifica index-ul motorului de cautare astfel incat pe site sa apara doar cartile publicate de acestia, au precizat oficialii Google. Paginile rezultate ofera link-uri catre magazinele online care vand respectivele carti.

Unul dintre editorii care au beneficiat deja de serviciul Book Search pe propriul site este compania McGraw-Hill. Mai multe companii de acest gen au dat in judecata Google pentru incalcarea drepturilor de copyright, sustinand ca Google scaneaza milioane de publicatii fara nici o abrobare in prealabil.

Google Book Search se concentreaza pe parteneriatele formale cu diversi editori, obtinand permisiunea de a scana prin milioanele de publicatii, oferindu-le partenerilor controlul asupra textelor care vor aparea gratuit pe site.

Pozitia companiei McGraw-Hill poate parea contradictorie in prima instanta. Compania este doar una din cele aproximativ zece mii care participa in acest program de parteneriat cu Google, accesand peste un milion de publicatii, declara Tom Turvey, director al parteneriatelor Google Book Search. Aproximativ 50 de editori au inclus deja motorul Book Search pe propriile site-uri.