Lucrul acesta este valabil nu numai pentru cei considerati ramasi in urma, precum tara noastra, dar si pentru cei care sunt de mult in UE. in acest sens, oficialii Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei organizeaza pe 19 si 22 iunie 2007, sesiuni informative privind accesarea fondurilor europene pentru programele eContent Plus si Safer Internet Plus.

Programul Safer Internet Plus este destinat sigurantei navigarii pe Internet si combaterii continutului ilegal si daunator, in special cel care afecteaza copiii si adolescentii.

Prin intermediul acestui program se vor finanta proiecte adresate cu precadere parintilor, educatorilor si copiilor, pentru o mai buna informare despre riscurile folosirii internetului si pentru depistarea continutului agresiv. in acelasi context, Comisia Europeana a lansat saptamana trecuta, apeluri pentru proiecte aferente programelor comunitare din aria societatii informationale prin care sunt finantate initiative ale institutiilor publice si ale mediului de afaceri. Apelul Comisiei Europene se va incheia la inceputul lunii octombrie.