"Este o zi mare pentru Internet", a declarat vicepresedintele Departamentului de tehnologie al companiei de securitate pe Internet IronPort Systems, Patrick Peterson. "Cei care au contribuit la arestarea sa sint niste eroi", a spus el.

Robert Alan Soloway, in virsta de 27 de ani, a fost arestat miercuri, fara posibilitatea de eliberare pe cautiune, dupa prima sa infatisare la biroul din Seattle al tribunalului federal. Asupra sa au fost formulate 35 de capete de acuzare, printre care se numara cele de frauda cu mijloace electronice de plata, frauda prin posta electronica si conventionala, furt de identitate cu circumstante agravante si spalare de bani. El urmeaza sa fie audiat luni.

Robert Alan Soloway a fost numit "Regele spam-ului" de catre procurorii federali, pentru ca a trimis sute de milioane de mesaje nedorite, folosindu-se de retele in care a patruns fara a avea permisiunea administratorilor.

"Spamul este un cancer al Internetului, iar Robert Soloway este unul dintre cei care a ajutat la raspindirea lui", a declarat procurorul federal al statului Washington, Jeffrey C. Sullivan.