Jajah este deja sustinut de prestigiosul grup Sequoia Capital din Sillicon Valley, care a avut o contributie semnificativa in cresterea Google, YouTube si PayPal, dar si a producatorului de cip-uri Intel. Acum este randul companiei de telefonie germane, una din cele mai mari din Europa si detinatoarea T-Mobile.

Jajah a fost creat in 2005 de austriecii Roland Scharf si Daniel Mattes, care au plecat in America pentru a-si dezvolta produsul. Mattes sustine ca doreste sa il urmeze pe rivalul sau Skype, concurentul britanic care a fost cumparat de e-Bay in 2005 pentru 2,6 milioane de euro. "Scopul nostru a fost sa avem un milion de utilizatori dupa un an, pentru ca acesta a fost si numarul celor de la Skype. De fapt, am avut chiar doua milioane de utilizatori. Suntem foarte multumiti", a mai spus el.

Jajah se configureaza usor si promite apeluri gratuite de pe liniile fixe sau de pe telefonul mobil. Cum industria telecomunicatiilor pe Internet este in continua crestere, aceasta investitie se aliniaza perfect strategiei Telekom, conform declaratiilor lui Andreas Kindt de la T-Online Venture Fund, divizie a Deutsche Telekom.