Astfel, in premiera, Romtelecom ofera convorbiri gratuite nelimitate in retea cu 37 lei pe luna la care se adauga o reducere de 50% pentru internetul de banda larga. Incepind de ieri, Romtelecom a introdus un nou tip de abonament - Confort Nelimitat. Acesta va permite apeluri gratuite nelimitate, indiferent de palierul orar, in reteaua Romtelecom, pentru doar 11,2 euro pe luna - aproximativ 37 lei (fara TVA). In plus, clientii care vor opta pentru transferul la noul abonament Confort Nelimitat vor beneficia de o reducere de 33% pentru apeluri catre numere de telefonie mobila din Romania - tariful ajungind astfel la numai 9 eurocenti/minut, fara TVA.

Potrivit Romtelecom, comparativ cu ofertele fostilor operatori monopolisti din Europa, abonamentul Confort Nelimitat oferit de Romtelecom are cel mai mic pret din intreaga Europa. Toate celelalte abonamente includ acum extra beneficii, ca, de exemplu, convorbiri gratuite nelimitate, in afara orelor de virf, in reteaua Romtelecom (Confort 50, Confort 200) sau tarife reduse pentru apeluri efectuate in reteaua Romtelecom (Confort Standard). Toate abonamentele asigura tarife reduse pentru apeluri internationale efectuate catre retelele de telefonie fixa din toate tarile membre ale Uniunii Europene, catre retelele de telefonie fixa din Norvegia, Elvetia, Israel, Islanda, precum si catre retelele de telefonie fixa si mobila din SUA si Canada. In ceea ce priveste abo-namentul social, valoarea acestuia scade de la 4,9 la 3,9 euro/luna, fara TVA, iar toti pensionarii care au un venit lunar sub 180 RON pot solicita acum acest abonament.

"Sintem acum capabili, din punct de vedere financiar, sa le oferim clientilor nostri mai multa valoare pentru banii pe care ii aloca utilizarii serviciilor noastre. Clientii se asteapta sa ne pese de ei si nu vom spune doar ca facem asta, ci o vom dovedi cu fapte concrete", a declarat Yorgos Ioannidis, directorul general al Romtelecom.

ClickNet mai ieftin

Noua tactica a Romtelecom se reflecta si in zona serviciilor de internet. Dupa cum se stie, in ultimii ani, Romtelecom a devenit un important furnizor de internet de banda larga, inregistrind in prezent peste 160.000 de utilizatori ClickNet. Astfel, potrivit programului "Clientul pe locul 1", Romtelecom a decis sa scada tarifele la serviciile de internet. O noua promotie pentru serviciile ClickNet va incepe de la jumatatea lunii iunie, acestea devenind si mai accesibile pentru clienti: cel mai mic tarif actual pentru Internet de mare viteza de la Romtelecom, bazat pe tehnologie ADSL, va scadea la numai 7,5 euro (fara TVA), jumatate din pretul de lista anterior. Aceeasi scadere va fi operata pentru toate abonamentele lunare la Internet prin ADSL. Cu alte cuvinte toate abonamentele ClikNet vor scadea la jumatate.

Noi directori

Noua strategie de marketing a Romtelecom se datoreaza noii conduceri a companiei. Astfel, potrivit conducerii Romtelecom, noua structura de conducere a Romtelecom are in componenta doi directori comerciali, care au ca obiectiv mentinerea si cresterea portofoliului de clienti ai operatorului de telecomunicatii. Joerg Zeddis a preluat functia de director executiv comercial, segmentul rezidential, in timp ce George Makowski se va ocupa de segmentul clientilor companii.

"Am decis sa avem o echipa cu doi atacanti, dedicati segmentului de clienti persoane fizice si juridice. Zeddis are o bogata experienta in domeniul telecomunicatiilor si a lucrat, printre altele, la Slovak Telekom, unde a redus pierderea de clienti de la 18% la mai putin de 1%", a afirmat Ioannidis. Alaturi de Zeddis si Makowski, echipa de conducere a Romtelecom a fost completata de Efthimios Papapostolou - director executiv servicii pentru afaceri, Fotis Karonis - director tehnologia informatiei si Anca Georgescu Aladgem - director resurse umane.

Seful Romtelecom a mai spus ca, impreuna cu operatorul de telefonie mobila Cosmote Romania, vor fi lansate noi tipuri de abonamente. De asemenea, in prima parte a anului 2008, Romtelecom va lansa serviciul de televiziune pe suport Internet (IPTV), dupa ce la finele acestui an va fi finalizata investitia in reteaua IP.