In luna aprilie, in Statele Unite ale Americii, vanzarile consolei Wii au atins nivelul de 360,000 de unitati, mai mult de doua ori decat cele ale consolei Xbox 360 (174.000 unitati vandute) si mai mult de patru ori decat cele ale consolei Playstation 3 (82.000 unitati vandute), reiese din datele publicate de societatea specializata in studiu pietei NPD.

De la lansarea sa pe piata americana in noiembrie 2006, peste 2,5 milioane de console Wii, care permite jucatorului sa controleze actiunea prin intermediul unei telecomenzi ce trimite semnale conform cu gesturile facute, au fost vandute.

Aceasta primire entuziasta a consolei Wii valideaza alegerea grupului Nintendo, ce a preferat sa abandoneze piata jucatorilor inveterati pentru a se consacra unui public familial. "Nintendo a lasat grupurile Sony si Microsoft sa se bata pentru jucatorii inveterati, concentrandu-se pe consumatorii care au renuntat la console fiind descurajati de prezenta a multe butoane pe mecanismul de control", a declarat potrivit NewsIn, un profesor al Universitatii din Ohio, Mia Consalvo, specializata pe jocuri video.