Seful Orange: Recrutarea in Romania e din ce in ce mai dificila "Piata muncii din Romania este deosebita de cele din restul lumii, prin aceea ca are un mare numar de oameni cu pregatire universitara. Aproape 90% din oamenii care lucreaza in sectorul de customer service au diploma universitara, iar 40% au facut chiar doua facultati", a declarat Moat la conferinta "First Customer Service".

"Orange Romania are, in prezent, probleme cu personalul care paraseste compania dupa o vreme. Din acest motiv, suntem nevoiti sa angajam si sa pregatim noi angajati in mod constant", a mai spus Moat. Directorul Orange a aratat ca in 1997 filiala romaneasca avea un singur call center cu 18 angajati, care raspundeau anual la peste 100.000 de apeluri si ca anul acesta are cinci call centere, cu un total de 1.000 de angajati, care raspund la 100 de milioane de apeluri.

Directorul Orange Romania a condus, in trecut, filialele din Thailanda si Danemarca ale corporatiei. "in Thailanda, angajatii asteapta decizii de la varf si nu vor actiona catusi de putin in absenta lor, chiar daca sunt foarte competenti. in Danemarca, angajatii au mai multa initiativa. Mi-ar placea ca angajatii romani sa aiba o abordare mai apropiata de a celor din Danemarca", a mai spus Richard Moat.