Posesorii PSP vor putea efectua apeluri voce si video Utilizatorii consolelor portabile produse de Sony (PSP) vor putea comunica cu ceilalti posesori de PSP, precum si cu detinatorii catorva tipuri de telefoane British Telecom (BT).

Softul dezvoltat de BT ar putea permite utilizatorilor PSP sa directioneze apeluri pe calculator si pe linii de telefonie fixa si mobila. Initial serviciul va fi valabil doar pentru Marea Britanie si va putea fi rulat numai acasa si la punctele wireless ale BT. Momentan exista in jur de doua mii astfel de puncte situate in aeroporturi, gari, hoteluri si restaurante fast-food.

Noua generatie Sony Playstation

Peste 24 milioane de console sony Playstation s-au vandut in intreaga lume, mai mult de opt milioane doar in Europa.

Potrivit British Telecom, soft-ul va fi distribuit companiilor telefonice din peste o suta de alte tari. Serviciul oferit este in acord cu trend-ul pietei de a utiliza tehnologia VoIP (voice over Internet Protocol) pe mobile.

VoIP este o metoda de a directiona apelurile telefonice pe Internet si este cunoscut publicului prin aplicatia Skype care ruleaza pe calculator.

In ultima perioada, tot mai multe companii ca Truphone sau Jajah ofera servicii care permit utilizatorilor sa efectueze apeluri prin tehnologia VoIP evitand retelele si tarifele traditionale deja existente.