Fondatorul enciclopediei Wikipedia, cea mai mare sursa de articole de pe internet, bazata pe un continut creat de utilizatori, Jim Wales a anuntat intr-un interviu acordat revistei "Fast Company" ca planuieste lansarea unui nou motor de cautare.

Wales vrea sa atace direct Google folosind un nou sistem de cautare. "Cand s-a lansat, Google a salvat internetul pentu ca, desi existau multe lucruri interesante de citit, nu aveai cum sa le gasesti", spune Wales.

El a continuat spunand ca, intre timp, avansul Google a scazut pentru ca si Yahoo si alte motoare de cautare ofera cam acelasi lucru.

Un sondaj realizat de revista citata indica ca 21% din utilizatori cu experienta au impresia ca motoarele de cautare le inteleg cererile. Doar 10% gasesc direct ce cauta, in timp ce 90% sunt nevoiti sa schimbe cuvintele cautate pentru a obtine rezultatul dorit.

Noul motor de cautare pe care Wales doreste sa il lanseze cat mai curand, fara insa sa aiba o data precisa, va fi creat la fel ca Wikipedia, de catre utilizatori ai enciclopediei, priceputi in dezvoltarea de software. Ei au fost stransi intr-o companie numita Wikia, finantata in parte de Amazon.com.