Garajul in care s-a nascut corporatia HP, transformat intr-un sit istoric Bill Hewlett si Dave Packard, co-fondatorii multinationalei HP, si-au deschis primul atelier intr-un garaj din orasul Palo Alto, California. Intreaga proprietate era alcatuita dintr-o casa cu doua etaje, un garaj si un sopron. In acest loc, Hewlett si Packard au realizat, in1940, primul lor produs, un oscilator audio, care a fost folosit de Walt Disney Co. pentru a imbunatati calitatea sunetului pentru pelicula animata Fantasia.

"Importanta garajului si a casei este asociata, mai degraba, spiritului antreprenorial in care a fost dezvoltata afacerea", a spus Paul Lusignan, istoric al Registrului National al Locatiilor Istorice din Washington, citat de Mercury News. "Daca privim istoria HP, observam ca exista si alte cladiri mult mai reprezentative pentru evolutia tehnologica a companiei. In mod concret, aceast garaj simbolizeaza ideea de antreprenoriat", a completat Lusignan.

Garajul a devenit un obiectiv inregistrat al statului California in 1987. Pentru a deveni un obiectiv inregistrat statal sau national, imobilul trebuie restaurat in asa fel incat sa se apropie cat mai mult de imaginea sa originala.