Navigarea pe Internet poate fi comparata cu o calatorie cu avionul peste hotare. "Daca intentionezi sa calatoresti in strainatate, trebuie sa fii sigur ca pasaportul va fi valabil si dupa sase luni de la data plecarii. Responsabilii cu securitatea IT din companii ar trebui sa priveasca site-urile web in aceeasi maniera. Ei trebuie sa cunoasca de cat timp exista un domeniu si de cate ori a fost mutat, si in functie de aceasta, sa restrictioneze accesul la anumite site-uri" a apreciat dl. Justin Doo, Managing Director al Trend Micro Orientul Mijlociu si Africa. Informatii privind domeniile si datele de inregistrare ale posesorilor acestora pot fi obtinute la adresa http://whois.domaintools.com/ .

Pana nu demult, utilizatorii privati sau angajatii companiilor trebuiau sa fie atenti inainte de a deschide mesaje mail nesolicitate pentru ca acestea ar fi putut contine virusi. Pe masura ce amenintarile malware evolueaza, utilizatorii devin din ce in ce mai expusi prin simpla vizitare a unui site.

Unele site-uri web contin aplicatii care se descarca si se instaleaza pe PC fara ca utilizatorul sa observe. Odata instalate, acestea pot monitoriza activitatile desfasurate, pot sustrage nume si parole si pot bombarda utilizatorul cu mesaje spam sau anunturi de promovare ale altor site-uri sau servicii online dintre cele mai nocive. Implicatiile sunt grave, mai ales pentru utilizatorii din companii, care, prin natura activitatii lor, pot vizita un mare numar de site-uri in fiecare zi.