O simpla cautare a numelui pe Google sau Yahoo! poate intoarce rezultate nedorite de unii utilizatori. Cu toate acestea, exista speranta pentru cei care se afla intr-o fotografie delicata, intr-o postare pe un blog sau un videoclip care circula pe Internet, noteaza Reuters, citata de publicatia "Computerworld". O astfel de persoana poate lua masuri pentru "curatarea" petelor de pe imaginea personala, si mai multe companii sint dispuse sa ajute in acest demers, pentru sume care pot depasi 10.000 de dolari.

"Oamenii iau decizii importante unii despre altii pe baza informatiilor gasite online inainte de a se intilni in viata reala. Aceste decizii, adeseori importante, se rasfring asupra carierei, legaturilor amoroase sau demnitatii unui om", spune Michael Fertik, director general al companiei ReputationDefender Inc.

"Este esential sa stii ce anume poate fi gasit despre tine in mediul online si sa poti lua masuri in aceasta privinta. Fie personal, fie cu un serviciu precum cel oferit de compania mea", a adaugat Fertik.

Compania a fost infiintata anul trecut si ofera ca produse precum MyReputation, MyChild si MyPrivacy (reputatia mea, copilul meu, intimitatea mea). Primul indeparteaza greselile facute de adulti pe Internet, al doilea face acelasi lucru, insa pentru a proteja copiii, iar ultimul se ocupa cu gasirea si distrugerea datelor personale (numar de telefon, adresa sau informatii financiare).