In ceea ce priveste apelurile realizate de utilizatorii serviciilor de telefonie mobila in 2006, fiecare categorie de trafic a inregistrat cresteri. Traficul in interiorul propriilor retele detine in continuare ponderea cea mai mare (78%), in timp ce traficul catre destinatii internationale are ponderea cea mai mica in total (aproximativ 2%).

Numarul de cartele SIM active aferente numarului total de abonamente si cartele preplatite comercializate utilizatorilor finali persoane fizice si juridice a fost de 17,4 milioane la 31 decembrie 2006. Aceasta reprezinta o crestere cu 17,2% fata de 30 iunie 2006 si cu 30,4% fata de numarul inregistrat la sfarsitul anului 2005.

Rata de penetrare a serviciilor de telefonie mobila (numar total de cartele SIM active raportat la 100 de locuitori) a ajuns la 80,7%. Rata de utilizare a serviciilor de telefonie mobila era de 46% in cazul persoanelor fizice si de 84% dintre utilizatorii finali persoane juridice. Rata de utilizare a telefoniei fixe era de 51% in cazul persoanelor fizice si de 100% in cazul companiilor si institutiilor publice.

Numarul total al furnizorilor de servicii de telefonie fixa operationali pe piata cu amanuntul a inregistrat, in a doua jumatate a anului trecut, cea mai importanta crestere semestriala din ultimii trei ani. Au aparut 16 noi furnizori, cei mai multi oferind servicii de apeluri prin intermediul retelelor puse la dispozitie de alte comnpanii.