Rocada la Microsoft Romania Silviu Hotaran a fost primul angajat al filialiei, la deschidere, in 1996. A condus filiala pana in 2004, cand a preluat conducerea regiunii Europei de Sud-Est. in aceasta functie, a deschis noi filiale in Macedonia si Bosnia-Hertegovina si a stabilit o prezenta indirecta in Albania, Muntenegru, Moldova si Kosovo. Hotaran a indrumat echipele de management in Slovenia, Slovacia, Serbia, Bulgaria, Croatia si Romania.

In functia de director general al Microsoft Romania, Hotaran va fi responsabil cu formarea unei noi generatii de lideri si de integrarea celor doua echipe: din filiala de vinzari si marketing si din centrul global de suport tehnic.

Silviu Hotaran preia rolul de director general de la Ovidiu Artopolescu, care a fost director executiv al filialei intre 2004-2005 si manager general din 2005 pana in prezent, informeaza NewsIn. Ovidiu Artopolescu detine in portofoliu proiecte importante, printre care cel de acordare a vizelor online, devenite ulterior studii de caz.