Laptop-ul de 100 dolari va costa 175 dolari In ciuda majorarii considerabile a pretului, OLPC ramane la fel de optimista in privinta inregistrarii unui numar suficient de cereri pentru laptop-ul de 100 (sau mai bine zis 175) pentru a da startul productiei.

Pana in acest moment OLPC a primit comenzi pentru 2,5 milioane unitati, insa are nevoie sa atinga 3 milioane pana pe 30 mai, pentru a oferi furnizorilor sai suficient timp astfel incat din septembrie sa se inceapa productia.

"Ne aflam in cea mai critica etapa din viata OLPC. Acum un an si jumatate, vindeam un vis, lucru foarte simplu daca se pune pasiune si se impartaseste cu cei din jur. Deja trebuie sa ne gandim la lansare, si avem nevoie de cel putin 3 milioane de unitati pentru a porni productia", au declarat reprezentantii OLPC.

Scopul proiectului initiat de OLPC este sa crearea unui laptop durabil, eficient, cu consum mic (2-4 watti), si in acelasi timp suficient de ieftin pentru a permite si natiunilor in curs de dezvoltare (in special coppilor din aceste regiuni) accesul la informatie.