Coldwell Banker ofera servicii de real-estate rezidentilor Second Life Membrii Second Life isi creeaza diferite personaje, cunoscute sub numele de avatars, pe care le folosesc pentru a naviga prin comunitatea de peste 5 milioane de rezidenti din luma intreaga.

Odata ce au accesat aceasta lume virtuala a Second Life, avatarurile sunt libere sa exploreze societatea, sa mearga la cumparaturi, sa interactioneze cu ceilalti, sa participe la evenimente si sa faca, in esenta, tot ceea ce ar face si in lumea reala, inclusiv cumpararea sau inchirierea proprietatilor virtuale.

Coldwell Banker are un inventar de peste 500 de case ce ocupa 550.000 de mp in sectiunea Ranchero, preturile proprietatilor virtuale variind in functie de marime si stil. Rezidentii Sceond Life se pot intalni cu un broker-avatar al Coldwell Banker, intr-unul dintre birourile virtuale, unde, dupa caz, se programeaza o intrevedere pentru vizionarea proprietatilor virtuale de care sunt interesati. La sfarsit, cumparatorii care incheie o tranzactie cu Coldwell Banker primesc mobila virtuala noua pentru casa cumparata, cadou din partea firmei.