Google intra pe piata de publicitate TV Sistemul le va permite cumparatorilor sa isi targeteze clientii pe grupe geografice sau demografice, ajungandu-se chiar si la audientele foarte mici, de cativa telespectatori. Mike Kelly, vicepresedinte executiv al EchoStar, a declarat ca vor permite companiei Google sa vanda publicitate, de la 2 la 10 minute pe ora. Testarea live a sistemului, care poarta numele de Google TV Ads, este pregatita pentru luna mai a acestui an.

Caval Desai, director de management al Google TV Ads, a precizat ca noul serviciu va permite operatorilor din retea si cumparatorilor de publicitate sa gaseasca audiente TV mult mai bine fragmentate.

"Este un potential extraordinar si un indicator al modului cum Google planuieste sa foloseasca afacerea cu publicitate online, in valoare de 16 miliarde dolari, pentru a cuceri televiziunea", potrivit News.com. Miza cea mare este business-ul de 70 miliarde dolari investiti in publicitatea televizata, pana acum cel mai mare loc in care brandurile corporatiste cheltuiesc bugete imense de marketing.