ICANN - Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, este o corporatie nonprofit creata in 1998 pentru a supraveghea o serie de aspecte legate de operatiile Internet care cadeau anterior in sarcina guvernului SUA. Aceasta gestioneaza in prezent un sistem de identificatori unici in scopul asigurarii stabilitatii si securitatii operatiunilor derulate pe Internet.

Un domeniu .safe sau .sure ar oferi un nivel de securitate superior clientilor pe timpul derularii de operatii online cu institutiile financiare si ar putea facilita depistarea site-urilor construite de atacatori. "Listele negre" cu site-uri phishing vor fi mai usor de actualizat prin faptul ca domeniile atacatorilor probabil ar fi denumite cu combinatii ce includ domeniul unic, fiind astfel mai usor de identificat.

Conform specialistilor F-Secure, introducerea unor domenii gen .safe sau .bank care sa poata fi folosite numai de institutii financiare ar permite companiilor de securitate sa dezvolte aplicatii care sa protejeze mai eficient clientii.