Protocolul dintre cele doua asociatii se va materializa in postarea de mesaje anti-piraterie pe hub-urile (noduri de retea) tuturor furnizorilor de internet membri Interlan, dar si prin incarcarea unui filmulet demonstrativ (trailer) pe aceleasi hub-uri si pe site-ul Interlan, a explicat Nicolae Duicu, director de marketing al Interlan,

Ro-act, Romanian Organization Against Copyright Theft (Organizatia romana de lupta impotriva furtului drepturilor de autor, trad. red.), apara doar drepturile de autor izvorate din productia filmelor americane facute de companii membre ale Motion Pictures Association (MPA). Filmul care va fi postat pe hub-urile Interlanului este produs de catre MPA si difuzat in intreaga lume.

Aceasta initiativa de protocol este "un program pilot de recunoastere publica, iar continuarea lui va depinde de succesul pe care il va avea in randul abonatilor", a declarat pentru NewsIn, Maria Voican, consilier juridic la Ro-act. "Interlan a fost de acord cu modelul de trailer, atat in ceea ce priveste continutul cat si structura", a aratat Voican.