In cadrul Conferintei Visa pentru Securitate , desfasurata la Washington, dna. Whitman a declarat ca eBay a dezvoltat modele de frauda pentru a detecta accesul neautorizat la conturile utilizatorilor si a angajat experti in securitate IT din toata lumea pentru a ajuta politia sa identifice infractorii. Totusi, in completarea acestor eforturi, este necesara in continuare o campanie sustinuta de educare a consumatorilor, in caz contrar acestia avand toate sansele sa devina victime ale furtului de identitate sau pur si simplu sa isi anuleze conturile eBay.

"Trebuie sa eliminam toate vulnerabilitatile sistemelor noastre pentru a impiedica atacatorii sa obtina date sensibile privind clientii. Masurile de securitate trebuie sa fie atat de complexe, incat atacatorii sa ajunga la concluzia ca beneficiile obtinute nu sunt suficiente pentru a justifica timpul si eforturile necesare infaptuirii unei fraude".

Cercetatorii de securitate apreciaza ca eBay si Paypal sunt vizate de peste jumatate din totalul tuturor atacurilor phishing derulate in ultimii ani.

Dna. Whitman a prezentat cele trei strategii prin care compania eBay incearca sa impiedice utilizatorii sa devina victime ale mesajelor e-mail si ale site-urilor construite de atacatori.