Cosmote Romania sustine ca Telemobil (Zapp) fusese de acord sa incheie un nou contract de interconectare cu tarifele reciproce mentinute la 0,12 dolari pe minut si 0,03 dolari pe SMS, a declarat Nikolaos Tsolas, directorul general al operatorului elen.

Reprezentantul Cosmote Romania sustine ca decizia unilaterala a Telemobil (Zapp) de a intrerupe traficul intre cele doua retele de telefonie mobila este nejustificata si incalca practicile concurentiale si prejudiciaza utilizatorii finali, a adaugat Tsolas.

in cazul in care Cosmote si Telemobil nu vor ajunge la o intelegere, ANRCTI va emite o noua decizie in termen de aproximativ patru luni. Pana atunci tariful de interconectare va ramane la valoarea tranzitorie de 0,12 dolari pe minut.

"Nu putem sti cu exactitate cati operatori au avut de suferit, insa un lucru cert este faptul ca intr-o zi obisnuita se fac aproximativ 8.000 de apeluri reusite din reteaua Cosmote in reteaua Zapp", a declarat Tsolas. El a adaugat ca "traficul de voce nu se opreste niciodata, e o chestiune de principiu".