Romania a urcat pe locul 41 mondial dupa ce trei companii au primit cerificatul pentru securitatea informatiilor. Pana in prezent, doar trei dintre firme romanesti au fost inscrise in Registrul International al companiilor cu cea mai inalta certificare in ceea ce priveste securitatea informatiilor. Acestea sunt Vodafone, Romtelecom si, cea mai recent intrata pe lista, Romanian Soft Company (RSC).

Locul intai este ocupat de Japonia, cu 1.907 de firme certificate, pe locul al doilea se afla Marea Britanie, cu 319 companii certificate, iar pe locul al treilea este situata India, cu 269 de certificate. Ultimele locuri sunt ocupate de tarile care au doar cate o companie certificata, dintre tarile europene aflandu-se pe aceste pozitii Armenia, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Moldova, Serbia Muntenegru si Ucraina.

Information Security Management Systems International User Group (ISMS IUG) este organismul international care inregistreaza companiile certificate de catre organizatii acreditate pe plan mondial privind implementarea sistemului de management al securitatii informatiilor.