Euronet: Vom lansa o gama larga de produse prepaid Euronet va lansa mai multe servicii pe piata autohtona si va construi o retea proprie de ATM-uri, dupa ce compania mama, Euronet Worldwide Inc., a achizitionat subsidiara romaneasca a companiei germane Brodos AG, intr-o tranzactie ce s-a ridicat la cateva milioane de de euro, potrivit directorului de vanzari al Euronet Romania, Bogdan Hristescu.

Oficialul Euronet Romania, liderul pietei locale de servicii de management al retelelor de ATM, POS (point-of-sale) si carduri, a mai precizat ca in perioada urmatoare vor fi lansate mai multe produse prepaid, cum ar fi cardurile de debit prepaid sau serviciile de plata a facturilor si transfer de bani. Spre exemplu, in cazul cardurilor prepaid, Euronet va lansa carduri de de debit preplatite, care vor purta sigla unui emitator de carduri de renume mondial, si cu care posesorii vor putea sa realizeze plati la comercianti sau pe Internet.

Reteaua de ATM-uri Euronet va numara pentru inceput aproximativ 200 de unitati, Bogdan Hristrescu precizand ca se va incerca atragerea mai multor banci in acest sistem. In ceea ce priveste activitatile Brodos Romania, liderul pietei locale de servicii de reincarcare electronica a cartelelor de telefonie mobila preplatite, acestea urmeaza sa fie asumate integral de Euronet Romania.

Subsidiara locala a Euronet si Brodos Romania au incheiat in septembrie 2006 un acord de servicii de management in urma caruia Euronet a consolidat platforma de procesare a Brodos Romania, inclusiv toate conexiunile cu clientii si terminalele POS, in cadrul Transact - divizia prepaid a companiei localizata in Germania