BitDefender, divizia de securitate informatica a grupului Softwin, si-a extins portofoliul de produse prin lansarea versiunii comerciale a aplicatiei BitDefender Mobile Security, o solutie antivirus completa, dedicata telefoanelor mobile si dispozitivelor portabile digitale (PDA), care ruleaza atat pe sistemele de operare Symbian, cat si Windows Mobile.

Lansarea produsului dedicat dispozitivelor mobile reprezinta a 20-a solutie BitDefender lansata in ultimele 12 luni. Majoritatea lor au fost testate in decursul anului trecut de catre cele mai importante foruri mondiale din domeniu, fiind calificate drept cele mai avansate tehnologii existente pe piata. BitDefender este singura tehnologie din regiune si printre cele 3 europene care au intrat anul trecut in clasamentul celor mai bune 100 produse high-tech din lume, alaturi de Google, Apple, AMD, Canon, Toshiba sau Sony.

"BitDefender Mobile Security ofera utilizatorilor de echipamente mobile o protectie avansata. Produsul protejeaza in timp real, inca de la pornirea echipamentului, fara a necesita interventii ulterioare", a declarat Bogdan Dumitru, seful echipei de cercetare dezvoltare BitDefender. "Posibilitatea de a rula scanari la cerere, inclusiv in arhive, asigura securititatea echipamentului pentru perioadele in care scanarea in timp real a fost oprita. BitDefender Mobile Security este astfel un produs de securitate complet pentru echipamente mobile" a adaugat liderul echipei tehnice a BitDefender.

BitDefender Mobile Security reprezinta o extensie a activitatii consacrate a companiei romanesti din zona solutiilor pentru PC-uri, servere si retele informatice. Nevoia conceperii si dezvoltarii acestui nou portofoliu de solutii de securitate a avut la baza evolutia tehnologica a dispozitivelor mobile.

Pe masura ce posibilitatea de conectare la Internet, fie ca vorbim de WiFi, 3G sau alte tehonologii similare, devine o functie inclusa automat in noile echipamente mobile, apare tot mai evident pericolul infectarii acestor echipamente cu virusi si alte coduri informatice malitioase. Efectele unor astfel de atacuri pot fi dezastruoase, manifestandu-se prin furtul de date personale sau cu un caracter confidential, prin stergerea fisierelor sau chiar prin afectarea functionarii normale a acestor echipamente.