Red Hat Certificate System este o solutie completa de infrastructura cu "cheie publica" (o interfata ce deschide o intrare si operare eficienta in Linux) care permite accesul in sistemul de operare alternativ cu sursa deschisa, Linux. Versiunea 7.2 asigura un cadru de securitate care garanteaza identitatea utilizatorilor si asigura confidentialitatea comunicatiilor. Ea include totodata imbunatatiri care simplifica instalarea, administrarea si integrarea certificatelor digitale.

Produsul dispune de o interfata imbunatatita pentru gestiunea relatiilor cu clientii, simplificand administrarea de catre utilizatorul final a smartcard-urilor (cartele inteligente care stocheaza informatii personale). Prin dezvoltarea noilor caracteristici, smartcard-urile pot sa acceseze automat si in siguranta serverul pentru functii precum inscriere, resetare PIN (numar personal de identificare) si actualizare software. Serverele sunt acum suportate pe platforme Linux Intel si AMD.

Red Hat, alaturi de Novell, este unul dintre cei mai importanti furnizori mondiali de Linux si programe cu sursa deschisa, are sediul in Raleigh, SUA, cu filiale satelit in intreaga lume. Compania americana introduce Linux si solutiile de tip sursa deschisa in fluxul principal prin accesarea tehnologiilor de inalta calitate la preturi mai scazute decat solutiile clasice. Red Hat furnizeaza programe de tip sistem de operare in paralel cu middleware (programe care conecteaza diferite componente de software), aplicatii si solutii de management.