Comentariile lui Ballmer au intervenit la doua saptamani dupa ce Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, a lansat Vista, ultima versiune a sistemelor de operare Windows si dupa ce reprezentantii companiei au estimat ca utilizatorii isi vor procura Vista mai repede decat in cazul versiunilor Windows lansate anterior.

Ballner a declarat, intr-o prezentare a strategiei catre analisti, ca Vista va crea "o crestere usoara" a vanzarilor de calculatoare in anul fiscal 2008, insa nu va provoca o urcare uriasa a vanzarilor, peste ratele normale de crestere.

"Unele dintre previziunile de venituri pe care le-am vazut pentru Windows Vista sunt prea agresive", a declarat Ballmer, care a adaugat ca nu crede ca sume atat de mari vor iesi din buzunarele consumatorilor pentru achizitionarea de calculatoare.

Microsoft a lansat in ianuarie Windows Vista, dupa peste cinci ani de dezvoltare si numeroase intarzieri. Sistemele de operare Windows ruleaza pe mai mult de 95% din calculatoarele din lume si aduc cea mai mare parte a profitului companiei.